Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пирятинська ДПІ: фінансовий тил

опубліковано 26 березня 2024 о 15:16

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За період з 18  березня по 22 березня 2024 року  до Пирятинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань податкового законодавства  звернулося 486 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Пирятинської територіальної громади та з інших територій України: послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки були надані 41 фізичним особам, із них 5 громадянам з інших регіонів України. Видано 22 довідки/відомості про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 1 громадянину з інших регіонів України.     
Також протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Пирятинської  ДПІ  зареєстрували 7 платників єдиного податку, опрацювали 1 заяву  платника  єдиного податку на реєстрацію, 6 заяв на внесення змін, 2 платникам проведено реєстрацію реєстратора розрахункових операцій, 2 платникам  проведено реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій. Видано 10 витягів  з реєстру платників єдиного податку.  

Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. За минулий тиждень було опрацьовано 6 відомостей. 

Постійно  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,   взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погоджування довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента. 

За тиждень  для погодження довідки-розрахунку  щодо сплати єдиного внеску для установ банківських установ погоджено 5 довідок-розрахунків, направлена 1 відмова в погодженні довідки-розрахунку. 

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Пирятинської  ДПІ, при цьому в Центрі обслуговування платників Пирятинської ДПІ платникам та громадянам  надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях.  Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 12 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 7 фізичних осіб-підприємців та 5 громадян.

У Центрі обслуговування платникам податків надаються роз’яснення вимог Закону України №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині впровадження нових змін щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій. 

До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно спеціалісти ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.


Пирятинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області