Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг на тему: «Реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі»

опубліковано 26 березня 2024 о 15:14

Новосанжарська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі проводить роз’яснення платникам податків з питань реєстрації РРО/ПРРО в контролюючих органах. 

Так, днями податківці під час тренінгу наголосили, що реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі – обов’язкова вимога дотримання законодавства. 

Податківці нагадали платникам податків, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зазначили, що з 01 жовтня 2023 року застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01 січня 2022 року по 30 вересня 2023 року включно.

У Центрі обслуговування платників звернули особливу увагу, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі, а також вказали, що податкова служба пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача. ПРРО від ДПС, як і всі інші, підлягає реєстрації в контролюючому органі.

Детальніша інформація за посиланням: https://t1p.de/mdilo

 

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області