Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч із новоствореними підприємцями

опубліковано 26 березня 2024 о 15:13

Днями головний  державний інспектор Лохвицької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Світлана Смаглюкова  провела зустріч із підприємцями, які виявили бажання застосовувати спрощену систему оподаткування. 

Під час заходу податківець розповіла присутнім,  що новозареєстровані фізичні особи – підприємці, які обирають першу або другу групу платників єдиного податку, подають заяву  до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація та вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася державна реєстрація. Для переходу на третю групу платників єдиного податку, зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання, подають заяву  протягом 10 днів з дня державної реєстрації  та вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. А також пояснила, що заяву для застосування спрощеної системи можна подати, зокрема, і в електронному вигляді через Електронний кабінет платника.

Фахівець поінформувала про умови перебування на спрощеній системі оподаткування для платників єдиного податку І, ІІ та ІІІ групи, про ліміти обсягу виручки, які дозволяють підприємцям перебувати на обраній  ним групі єдиного податку, про ставки єдиного податку та єдиного внеску, які діють з 1 січня нинішнього року. Звернула увагу на необхідність використання РРО або ПРРО, застосуванні платіжних терміналів, веденні обліку товарних запасів, належному оформленні трудових відносин з найманими працівниками та розповіла як правильно  заповнювати  реквізити  платіжних  документів при сплаті податків до бюджету.

Крім того, Світлана Смаглюкова  ознайомила з електронними сервісами ДПС, зокрема з Електронним кабінетом платника, за допомогою якого можна подати звітність, отримати довідки та необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів, листуватися з податковою службою тощо.

На завершення зустрічі податківець відповіла на низку запитань новостворених  суб’єктів підприємництва.

 

Лохвицька  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області