Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання декларації про майновий стан і доходи розповідали в Горішньоплавнівській ДПІ

опубліковано 25 березня 2024 о 16:07

У Центрі обслуговування платників Горішньоплавнівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі проводить інформаційно-роз’яснювальна робота щодо декларування доходів громадян, застосування права на податкову знижку та надається практична допомога при поданні податкової звітності, в тому числі, Декларації про майновий стан і доходи.

Під час проведення зустрічі податківці зауважили, що з 01 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року та розповіли громадянам про особливості заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік відповідно до нової форми, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 №467, терміни її подання та сплати визначених податкових зобов’язань. Так, було наголошено, що декларація складається із головної форми і дев'яти додатків: Ф1, Ф2, Ф3, Ф4, ЄСВ 1, ЄСВ 2, ЄСВ 3, МПЗ, КІК.

Також було зазначено, що деклараційна кампанія триває до 1 травня 2024 року, а скористатись правом на податкову знижку можна протягом усього поточного року.

Фахівці повідомили, що для зручності подання декларації в «Електронному кабінеті платника», створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. Часткове автоматичне предзаповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.

Крім того, фахівці звернули увагу відвідувачів податкової інспекції на те, що подати декларацію про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки громадяни можуть також через мобільний застосунок «Моя податкова».

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області