Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременчуцькі платники податків все частіше обирають електронний формат спілкування з податковою

опубліковано 25 березня 2024 о 16:06

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що в Центрі обслуговування платників податківці зосередили свої зусилля на роботі з платниками податків щодо електронного звітування. 

Податківці роз’яснюють переваги використання електронних сервісів ДПС України та надають практичну допомогу щодо подання платниками податків звітності в електронній формі, заповнення декларації за допомогою Електронного кабінету платника (http://cabinet.tax.gov.ua).

Проведення таких навчань у вигляді практичного тренінгу допомагає платникам податків максимально використовувати можливості Електронного кабінету та сервісів ДПС.

Як наслідок, за січень-лютий 2024 року платниками податків подано 36829 податкових декларації (розрахунків), з них 36509 (99,13%) - в електронному вигляді, серед них 17050 (99,04%) – юридичними особами та 19459 (99,2%) – фізичними особами.

Податківці підкреслюють, що нададуть консультації та практичну допомогу кожному, хто бажає освоїти навички роботи в Електронному кабінеті платника. 

Отримання електронного цифрового підпису дає можливість подавати податкові декларації через сервіс «Електронний кабінет платника» або через інші програмні забезпечення. 

Кваліфікований електронний підпис можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу. 

З питань безкоштовного отримання ключа електронного цифрового підпису платники мають можливість звернутися до Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС (ca.tax.gov.ua), що знаходиться в приміщенні ЦОП Кременчуцької ДПІ за адресою: м.Кременчук, вул.Троїцька, 76, телефон (0536)74-20-26. 

 

Кременчуцька ДПІ     ГУ ДПС у Полтавській області