Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році, продовжується

опубліковано 08 березня 2024 о 13:45

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує, що триває кампанія декларування доходів, одержаних протягом 2023 року. Звертаємо увагу, що Податковим кодексом України передбачено випадки, відповідно до яких платники зобов’язані подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, які звільняють від її подання. 

Слід зазначити, що з 01.01.2024 діє нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873.

З метою підвищення рівня добровільності декларування доходів громадян та для зручності при поданні декларації в «Електронному кабінеті платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/) створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації. 

Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи»  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. 

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві створено відповідні умови для своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами. Відвідувачам щоденно надається допомога при заповненні декларацій про майновий стан і доходи та її поданні в електронному вигляді з використанням безкоштовного та зручного сервісу ДПС «Електронного кабінету платника».

Інформуємо, що візит до контролюючих органів можна спланувати заздалегідь. Платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0-800-501-007 (напрям 6), щоб здійснити попередній запис до ЦОП, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту, не витрачаючи зайвого часу на очікування в черзі. Сервіс електронна черга створено задля комфорту платників податків!

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. (0532) 59-30-30, (0532) 59-45-05