Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахові консультації волонтерам - благодійникам надають в Козельщинській ДПІ

опубліковано 07 березня 2024 о 14:53

Головний державний інспектор Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Гришко під час зустрічей надає консультації платникам податків щодо спрощення процедури включення фізичних осіб - благодійників до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі – Реєстр).

Фахівець зазначила, що скасовано обов’язкове подання фізичною особою - благодійником разом із заявою про включення до Реєстру копії ідентифікаційного коду, довідки з банку щодо відкриття на ім’я такого волонтера рахунку, призначеного для здійснення благодійної діяльності. Тож тепер реквізити рахунків, відкритих у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності, чи ідентифікаційного коду або серії та номера паспорта, зазначаються безпосередньо у заяві за формою № 1-РВ. Окрім того, подати таку заяву можна і в електронній формі, у тому числі засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал Дія).

Також Алла Гришко нагадала, що волонтерам - благодійникам, які зареєстровані у Реєстрі та отримують благодійні внески від фізичних осіб – резидентів чи нерезидентів, необхідно подавати декларацію про майновий стан і доходи.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області