Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО триває

опубліковано 21 лютого 2024 о 14:29

Фахівці Новосанжарської ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області підтримують комунікацію з фізичними-особами підприємцями  щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

Податківці роз’яснили представникам бізнесу вимоги Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» в частині застосування РРО та/або ПРРО при здійсненні торгівельної діяльності та наданні послуг.

Працівники податкової служби звернули увагу підприємців на дотриманні вимог щодо своєчасної реєстрації РРО/ПРРО та зауважили, що з 1 жовтня 2023 року відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 

 В ході зустрічі фахівці пояснили механізм реєстрації класичних РРО   і програмних РРО, наголосили, що підприємці можуть самостійно обрати, який реєстратор застосовувати для проведення розрахункових операцій – РРО чи ПРРО, а також повідомили про переваги використання ПРРО «у смартфоні» - безкоштовного програмного забезпечення від ДПС. 

 Новосанжарської ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області.