Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глобинська ДПІ: робоча зустріч щодо кампанії декларування доходів, отриманих у 2023 році

опубліковано 21 лютого 2024 о 14:16

Нещодавно працівники Глобинської ДПІ провели робочу зустріч з платниками податків за участю представників Градизької територіальної громади, під час якої проінформували про особливості деклараційної кампанії 2024 року. Розповіли про доходи, які підлягають обов’язковому декларуванню, ставки, які застосовуються при оподаткуванні доходів, терміни подання декларації і сплати нарахованого податку.  Зокрема, акцентували увагу платників податків, що граничний термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за звітний (податковий) 2023 рік – до 01 травня 2024 року. 

У ході зустрічі головний державний інспектор Глобинської ДПІ Алла Норенко  на  практиці продемонструвала, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

   Учасників зустрічі також зацікавила інформація щодо мобільного застосунку «Моя податкова», який значно спрощує спілкування з податковими органами та заощаджує час на їх відвідування. Цей зручний сервіс є в нагоді як суб’єктам господарювання, так і громадянам. Для цього необхідно завантажити в App Store/Google Play мобільний застосунок «Моя податкова», ідентифікуватися онлайн з використанням КЕП або хмарного підпису. У розділі «Послуги» обрати «Подати декларацію про майновий стан і доходи». При цьому було наголошено, що з метою отримання податкової знижки громадяни можуть подати декларацію до 31 грудня поточного року.

  Глобинська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області