Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян розповідали податківці Козельщинської ДПІ

опубліковано 08 лютого 2024 о 14:50

Днями начальниця Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Тетяна Вітер провела для платників податків тренінг щодо порядку декларування доходів, отриманих протягом 2023 року.

Під час практичного семінару податківець зазначила, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;  доходи від особи, яка не є податковим агентом (у тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам); спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів та в інших випадках, визначених законодавством.

Посадовець звернула увагу, що громадяни, які зобов’язані згідно з податковим законодавством подати декларацію, подають її до 01 травня року, що настає за звітним. Громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, декларацію подають по 31 грудня року, наступного за звітним.

Посадовиця ознайомила платників з новою формою декларації про майновий стан і доходи та процесом подання податкової звітності через Електронний кабінет. Водночас поінформувала про нюанси використання безкоштовного  мобільного застосунку «Моя податкова».

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області