Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Диканська ДПІ: Робоча зустріч з представниками Диканської селищної ради

опубліковано 06 лютого 2024 о 14:19

Нещодавно в рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії відбулась робоча зустріч начальниці Диканської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Ольги Селецької із секретарем Диканської селищної ради Олегом Семком, депутатським корпусом  та представниками ТГ з питань функціонування централізованої електронної черги для запису до Центру обслуговування платників, використання на практиці мобільного застосунку «Моя податкова» та  головних аспектів проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

Ольга Селецька роз’яснила про новий сервіс від ДПС України – централізовану електронну чергу до Центрів обслуговування платників. Відтепер за рахунок оновлення і модернізації програмно-апаратного комплексу Контакт-центру ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Центрах обслуговування платників  (далі – ЦОП) –  електронну чергу. Створена система керування чергами та потоками в ЦОП сприяє коректному розподілу осіб, які звертаються в ЦОП, та запобігає їх скупченню. Платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0-800-501-007. Для попереднього запису необхідно зазначити ЦОП, до якого бажаєте здійснити візит, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту, не витрачаючи зайвого часу на очікування в черзі.

Інформувала також про новий функціонал від ДПС мобільний застосунок «Моя податкова». «Моя податкова» – це безкоштовний застосунок, який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Мобільний застосунок надає можливість швидко отримувати необхідну інформацію, подавати заяви та декларації, сплачувати податки. Його можна завантажити на телефони як на платформі Android так і iOS. Для цього потрібно мати лише електронний ключ, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Під час зустрічі посадовець зосередила увагу всіх присутніх, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.  Проінформувала про способи та граничні строки подання декларації про майновий стан і доходи, випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно подати декларацію та випадки, за яких податкова декларація не подається. 

Диканська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області