Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дієва співпраця та відкритий діалог податківців Полтавщини з представниками ГО «Спілка підприємців малого та середнього бізнесу» та ГО «Громадський запит»

опубліковано 22 листопада 2023 о 13:40

У Кобеляцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області  відбулись робочі зустрічі начальниці Людмили Гусакової з головою Кобеляцької районної громадської організації «Спілка підприємців малого та середнього бізнесу» Іваном Харченком та головою громадської організації «Громадський запит» Іваном Даценком. Темою зустрічей стали зміни  у податковому законодавстві відповідно до Закону України від 30.06.2023     № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» зі змінами (далі – Закон № 3219). Посадовець наголосила, що Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від 8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та не встановлює нових вимог для мікробізнесу».

 Під час зустрічей  Людмила Гусакова  акцентувала увагу,  що ДПС продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, зосередившись на тому, що фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, ПРРО має низку переваг перед класичними касовими апаратами.

Також обговорили особливості відновлення відповідальності за порушення у сфері проведення готівкових розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО.

Зустрічі відбулася у форматі відкритого діалогу, сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Інформаційну підтримку можливо отримати за адресою: м.Кобеляки, вул.Касьяна, 2, та за телефоном: 05343(32593).

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області