Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременчуцька ДПІ: щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій з урахуванням норм Закону України № 3219-ІХ

опубліковано 22 листопада 2023 о 13:39

У Кременчуцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області фахівці продовжують роз’яснювальну роботу з фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій із урахуванням норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Головний державний інспектор Кременчуцької ДПІ Ірина Лебедєва під час проведення чергового тренінгу розповіла про особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Податківець нагадала, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного ІІ – ІV груп, згідно з вимогами Податкового кодексу України,  з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахункових операцій.

Водночас, вона підкреслила, що платник сам обирає, який тип РРО, класичний або програмний, він використовує, а також, що перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО.

Кременчуцька ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області