Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лохвицька ДПІ: щодо застосування РРО/ПРРО

опубліковано 16 листопада 2023 о 13:19

Лохвицька  ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що навіть в умовах воєнного стану  ДПС продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО.

ПРРО від ДПС – це програмне рішення, яке може застосовуватись з операційними системами Windows, Android, iOS, та у якості Web-версії, а також інтегрується з фіскальним сервером ДПС.

 Подати до контролюючого органу заяву для реєстрації РРО можна в електронній або паперовій формі, для реєстрації ПРРО – виключно в електронній формі. Інформаційну підтримку можливо отримати за телефоном: 0800501007.

Суб’єкт господарювання для проведення розрахункових операцій обирає за власним бажанням ПРРО від ДПС чи будь-яке інше (комерційне) програмне рішення.

 У період з 1 серпня по 15 листопада поточного року у Лохвицькій ДПІ зареєстровано 158 програмних РРО та 57 класичних РРО.

 На даний час  платників цікавить питання про те чи зобов'язані суб’єкти господарювання, у тому числі ФОП платники ЄП другої - четвертої груп, які надають послуги таксі та приймають до оплати готівкові кошти та/або електронні платіжні засоби (картки), застосовувати РРО та/або ПРРО.

На сьогодні суб'єкти господарювання при наданні послуг зобов'язані проводити розрахунки через РРО та/або ПРРО та надавати таким споживачам послуг розрахункові документи встановленої форми та змісту.

Законом України від 30.06.2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» для фізичних осіб-підприємців-платників єдиного податку та тих, які не зареєстровані платниками податку на додану вартість, передбачено ряд інших пом'якшень.

В отриманні фіскального чеку має бути зацікавлений  сам пересічний споживач, адже без цього фіскального документу на продукцію, послуги не поширюється гарантія якості, неможливо притягнути до відповідальності недобросовісного продавця або надавача послуг. Підкреслюємо, від повноти обсягу розрахункових операцій, проведених через РРО/ПРРО, та повноти сплати залежить обсяг надходжень до бюджету, адже для країни наразі важлива кожна сплачена до бюджету гривня. 

Лохвицька  ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області