Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки надання адміністративних послуг Хорольською ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області за січень-серпень 2023 року

опубліковано 15 вересня 2023 о 13:02

Хорольська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що за січень – серпень 2023 року в Центр обслуговування платників  звернулося 14906 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян.

За даний період податківцями опрацьовано 4317 звернень щодо отримання консультаційних та адміністративних послуг.

Станом на 01.09.2023 року в Хорольській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 1593 платника, із них 581 юридична особа  та 1012 фізичних осіб-підприємців.  Крім того, обліковується 420 платників  податків за неосновним місцем обліку. З них 259 юридичних осіб та 161 фізична особа-підприємець.

Найбільш запитуваними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 1020 фізичних осіб.  3 громадян звернулися за внесенням до паспорту громадянина України відмітки про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта. За зазначений період було фахівцями ДПІ надано 361 послугу з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Також за січень-серпень 2023 року фахівцями Центру обслуговування платників  Хорольської ДПІ зареєстровано 122 платників єдиного  податку, здійснено перереєстрацію та внесено зміни по 94 платникам,  надали 253 витяги з реєстру платників єдиного податку, зареєстрували 48 книг обліку розрахункових операцій та 24 розрахункові книжки, 62 реєстратора розрахункових операцій.

Підтверджено статус податкового резидента України 3 фізичним особам. Крім цього за звітний період сформовано та видано 22 витягів з реєстру платників податку на додану вартість.

 За січень-серпень поточного року прийнято та опрацьовано 9058 документів податкової та іншої звітності з додатками в паперовому вигляді та засобами комунікаційного зв’язку: юридичними особами подано 4279 документів, із яких 4240 – засобами Е-mail, 39 – в паперовому вигляді; фізичними особами подано 4779 документів, де 4720 – засобами Е-mail, 59 – в паперовому вигляді.

Окрім надання адміністративних послуг в центрі обслуговування платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді, щодо нарахованих та сплачених до бюджету податків і зборів, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

В  Центрі обслуговування платників до послуг платників є  комп’ютери, які підключені до мережі Інтернет і дають змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно фахівці ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу «Електронний кабінет платника» та інших сервісів.

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Додаткову інформацію можна отримати: за телефоном ІДД ДПС України 0 800 501 007на офіційному вебпорталі ДПС України (www.tax.gov.ua),

на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області (www.poltava. tax.gov. ua),

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Facebook:

Державна податкова служба України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Тelegram  https://t.me/tax_gov_ua

Хорольська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, телефон /05362/3-33-01