Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками податків м. Полтави щодо новацій податкового законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 13:09

Днями в ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася зустріч із платниками податків м. Полтави з питань новацій податкового законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО.

Зокрема, працівниками Центру обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві проводиться активна робота щодо роз’яснень нововведених змін для платників податків, які здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Податківці зауважили, що апаратний РРО та Програмний РРО   є рівнозначними засобами фіскалізації розрахунків за товари, роботи, послуги.

Під час спілкування працівники Центру обслуговування платників у м.Полтаві роз’яснили, що платники мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, який дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. При цьому, безкоштовною є не тільки сама програма, але і її підтримка. Поряд з безкоштовними ПРРО платники податків можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО відповідно до своїх фінансових можливостей та функціональних потреб.

Додаткова інформація розміщена на сайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/, де можна знайти найактуальнішу інформацію, нормативні акти, роз’яснення, відеоуроки щодо використання програмних РРО.

Крім того, під час зустрічі податківці наголосили - важливим та необхідним є відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО обов’язкових реквізитів при продажу підакцизних товарів, оскільки не відображення/невірне відображення спотворює інформацію щодо обсягів продажу алкогольних напоїв, визначені з метою контролю за повнотою сплати акцизного податку з роздрібного продажу таких товарів та може стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів відносно суб’єкта господарювання.

ДПІ у м. Полтаві Головного управління ДПС у Полтавській області, тел.(0532)59-45-01, (0532)63-23-63, 0668929451