Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч податківців Полтавщини з представником ГО «Голос Новосанжарщини»

опубліковано 15 вересня 2023 о 12:57

Начальником Новосанжарської ДПІ Головного управління ДПС  у Полтавській області Ольгою Яценко проведено робочу зустріч із керівником Громадської організації «Голос Новосанжарщини» Борисом Федоренко.

Під час зустрічі мова йшла про дотримання податкового законодавства у сфері застосування РРО та/або ПРРО. Ольга Яценко звернула увагу, що Законом України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами). Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватися фінансові санкції.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО у разі продажу товарів чи надання послуг за готівку є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Суб’єкт господарювання обирає самостійно – РРО чи ПРРО він буде застосовувати для проведення розрахункових операцій.

Представникам громадської організації передано друковану продукцію, яка роз‘яснює питання податкового законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО.

Новосанжарська  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області