Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч податківців Полтавщини з представниками Білицької селищної громади щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 15 вересня 2023 о 12:55

 З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії, щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30.06.2023  №3219-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (далі – Закон № 3219) та взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, начальницею Кобеляцької ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Людмилою Гусаковою проведено зустріч із представниками Білицької селищнї ради – першого заступника голови Ігоря Федь та начальника фінансового управління Романа Бутка. Під час зустрічі посадовець звернула увагу про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратори розрахункових операцій, програмні реєстратори розрахункових операцій або розрахункові книжки при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також наголосила, що ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна з офіційного вебпорталу ДПС України за адресою: Головна/БАНЕР/програмні РРО  https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Акцентовано увагу присутніх на нормах Закону № 3219-IX, а саме на відновленні відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Уся необхідна інформація, яка потрібна платнику для реєстрації РРО чи ПРРО є на офіційному субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області та офіційних сторінках у соцмережах, також розміщена в Кобеляцькому Центрі обслуговування платників. Окрім того, працівники податкової готові надавати індивідуальні консультації для усіх платників з питань застосування РРО, ПРРО, КОРО та інших питань податкового законодавства за адресою: м. Кобеляки вул. Касьяна,2  та за телефоном (05343) 3-25-93.                                           

 Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області