Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про скасування реєстрації ПРРО

опубліковано 19 липня 2023 о 14:11

Полтавська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує, що наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 затверджено Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Даним документом встановлено, що реєстрація ПРРО діє до дати скасування реєстрації ПРРО, що здійснюється шляхом виключення його з реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі. 

Щоби скасувати реєстрацію ПРРО платник має подати заяву за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою "Скасування реєстрації". Така заява подається засобами Електронного кабінету чи засобами телекомунікацій, або на підставі Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316701) з позначками "несправність" або "крадіжка пристрою чи компрометація ключа". 

При цьому, до подання такої заяви суб'єкт господарювання має забезпечити передачу всіх копій створених ПРРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера, електронних фіскальних звітних чеків та повідомлень, передбачених Порядком № 317. 

Спілкуйтеся з податковою службою, до Ваших послуг – телефони «гарячих ліній» та комунікаційна податкова платформа https://tax.gov.ua/others/kontakti/garyachi-linii-teritorial, https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/603531.html, субсайт Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/. Підписуйтесь на офіційну сторінку у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/tax.poltava , а також на YouTube канал Головного управління ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA.        

 

Полтавська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області