Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якісні адміністративні послуги та сервісне обслуговування платників у Пирятинській ДПІ

опубліковано 12 липня 2023 о 13:02

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг.

За період з 03 липня  по 07 липня  2023 року до Пирятинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг та консультацій з питань застосування податкового законодавства  звернулося  390 платників податків – фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Пирятинської територіальної громади та мешканців із інших територій України. Серед найпопулярніших послуг – видача  картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки (надані  34 фізичним особам, із них 2 громадянам із інших регіонів України). Фахівцями Пирятинської ДПІ за зазначений період видано 6 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Також протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Пирятинської  ДПІ  зареєстрували  18  платників єдиного податку, опрацювали 5 заяв платників  єдиного податку на реєстрацію, 13 заяв  на перереєстрацію та внесення змін, надали 16 витягів з реєстру платників єдиного податку.        

Щоденно опрацьовуються відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників, так, за минулий тиждень було опрацьовано 16 відомостей. 

Постійно  проводиться робота з видачі довідки про зміну реєстраційного номера облікової картки платника податків, приймання вхідної кореспонденції,   взяття на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видача довідок про підтвердження статусу податкового резидента.

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Пирятинської ДПІ, при цьому в ЦОП  платникам та громадянам надавалися консультаційні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 2 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді.

До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет, що дає можливість платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Щоденно фахівці ДПІ надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності й роботи сервісу «Електронний кабінет платника».
        
Пирятинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області