Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронне звітування – сучасний формат спілкування з контролюючими органами

опубліковано 10 липня 2023 о 13:14

Як створювати та надсилати електронні документи податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування через Електронний кабінет розповіли платникам податків фахівці Гадяцької  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області. 

Фахівці Гадяцької ДПІ зазначили, що подання звітності в електронному вигляді – просто і зручно, адже для цього потрібно мати лише електронний ключ. Далі, зайшовши в приватну частину Електронного кабінету, платник податків заповнює декларацію, у разі необхідності,  додає скановані копії потрібних документів та надсилає документ до податкового органу. У разі успішного надсилання, платник отримає підтвердження у вигляді квитанції. 

Водночас звертається увага платників податків, що за допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом, надати запити на отримання довідки про відсутність заборгованості чи інших даних, отримати інформацію із загальнодоступних реєстрів. Крім цього, платникам повідомили, що з минулого року через Електронний кабінет громадяни отримують податкові повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість та земельного податку. 

Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, тел.2-28-77