Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінги щодо подання податкової звітності засобами Е-кабінету продовжуються

опубліковано 08 червня 2023 о 13:31

 Фахівцями  Семенівської ДПІ  Головного управління ДПС у Полтавській області на постійній основі проводяться тренінги та практикуми  щодо заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані протягом минулого року, з метою отримання податкової знижки. Учасники ознайомлюються з порядком подання податкової звітності засобами Е-кабінету з використанням  кваліфікованого електронного ключа (https://cabinet.tax.gov.ua). У розділі «ЕК для громадян»/ «Податкова декларація про майновий стан і доходи» є можливість  сформувати декларацію, заповнити,  перевірити  та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку.   

Платникам податків повідомляється, що при заповненні декларації в Електронному кабінеті,  здійснюється  часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному  реєстрі фізичних  осіб, та відомостей про об'єкти нерухомого чи рухомого майна. 

Таким чином, використання  цього електронного податкового сервісу скорочує час і витрати при поданні податкової  декларації; мінімізує помилки при заповненні декларації; надає можливість  подання  копій первинних документів як додатку до податкової декларації  в онлайн-режимі.   

При проведенні тренінгів податківці Семенівської ДПІ надали платникам практичну допомогу у формуванні та заповненні податкової звітності.

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області