Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кременчуцька ДПІ нагадує: у разі зміни місця реєстрації платник має подати до податкового органу форму 5 ДР про зміну місця реєстрації

опубліковано 08 червня 2023 о 13:30

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що повідомлення-рішення з нарахованими сумами земельного податку та податку на нерухоме майно згідно з податковим законодавством надсилаються платникам за їхньою податковою адресою.

Водночас податкова адреса – це інформація, внесена до інформаційної бази податкових органів на підставі даних, поданих особисто платником. Зустрічаються випадки, коли інформація щодо податкових адрес відрізняється від фактичного місця реєстрації (проживання платника). Унаслідок чого, повідомлення-рішення не потрапляють до платника, але вважаються врученими, а суми нарахованих податкових зобов'язань узгодженими. Виникає податковий борг, а також накладення обтяжень на майно боржника.

Тому наголошуємо, що у разі змін місця реєстрації, Вам необхідно звернутися до податкового органу і подати форму 5 ДР про зміну місця реєстрації.

 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області