Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки діяльності за основними напрямками роботи Горішньопланівської ДПІ за січень-травень 2023 року

опубліковано 08 червня 2023 о 11:55

З початку поточного року послугами Центру обслуговування платників Горішньопланівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області скористалися 2194 громадянина, яким надано 1963 адміністративні послуги.

Найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку року видано 631 картку. Видано 510 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Станом на 1 червня поточного року на обліку у Горішньопланівській ДПІ перебувають 3428 платників податків, із них 984 юридичних особи та 2444 фізичних особи. Протягом січня-квітня кількість новостворених суб’єктів становить 63 платників.

Працівниками Горішньопланівської ДПІ з початку поточного року опрацьовано 300 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування фізичних осіб-підприємців. Також сформовано 386 витяги з реєстру платників єдиного податку-фізичних осіб-підприємців.

Крім того, зареєстровано 40 книг обліку розрахункових операцій та 28 реєстраторів розрахункових операцій.

З початку року до Горішньопланівської ДПІ подано платниками 8952 податкових звіти, в тому числі в електронному вигляді – 8902, що складає 99,44 відсотка.

У Горішньопланівській ДПІ надаються консультативні та інформаційні послуги щодо діючої системи оподаткування, кампанії декларування доходів громадян отриманих за 2022 рік, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

Також в Центрі обслуговування платники мають доступ до мережі Internet, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді.  Крім цього, є можливість отримувати адміністративні послуги в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua.

Горішньоплавнівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області