Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лубенська ДПІ: від понеділка до суботи

опубліковано 29 травня 2023 о 13:15

Сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг – одна із основних функцій податкової служби.
В період з 22 травня по 26  травня 2023 року до Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області для отримання адміністративних послуг, консультацій з питань податкового законодавства звернулося та з інших питань, що відносяться до компетенції податкових органів звернулися 787 платників податків – фізичних осіб-підприємців, юридичних осіб, а також мешканців Лубенської територіальної громади та мешканців із інших територій України.
Найбільш актуальними залишаються послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки, їх отримали 64 фізичні особи, з них 2 громадянина з інших регіонів України. Видано 13 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. 
Також протягом тижня фахівці Центру обслуговування платників Лубенської ДПІ зареєстрували 10 платників єдиного податку, 11 реєстраторів розрахункових операцій,  скасовано РРО - 2. Опрацьовано 13 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, видано 22 витяги в з реєстру платників єдиного податку, в тому числі  1 витяг платнику міста Каховка Херсонської області. 
Щоденно опрацьовувалися відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо реєстрації та обліку платників. Зокрема, за тиждень було опрацьовано 41 відомість.
Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Лубенської ДПІ, але при цьому в ЦОП Лубенської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС, щодо використання програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді та на магнітних носіях. Працівниками ДПІ за тиждень було залучено 37 платників податків до подачі звітності в електронному вигляді, в тому числі 1 юридичну особу, 16 фізичних осіб – підприємців та 20 громадян.
Постійно проводиться робота з приймання вхідної кореспонденції, взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, погодження довідки-розрахунку про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску, видачі довідок про підтвердження статусу податкового резидента. Протягом тижня погоджено 1 довідку-розрахунок про видачу коштів для виплати заробітної плати без перевірки сум сплати єдиного внеску.
Фахівці Центру обслуговування платників податків завжди готові надати консультативну допомогу не лише громадянам Лубенської територіальної громади, але й мешканцям з інших регіонів України.

Лубенська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області