Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В ДПІ у м. Полтаві продовжуються практикуми з питань подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 30 травня 2023 о 13:05

Фахівці відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП ДПІ у м. Полтаві щоденно надають консультації та практичну допомогу з питань формування звітності та роботи сервісу “Електронний кабінет платника” (https://cabinet.tax.gov.ua).

Фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку I та II групи неодноразово зверталися до фахівців з проханням допомогти виправити помилки в раніше поданій звітності в частині коригування сум ЄСВ. Тому темою чергового практикуму було визначено питання щодо уточнення сум ЄСВ в Додатку 1 “Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску” до річної податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця. Цільова аудиторія заходу – фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку I та II групи.

На початку зустрічі податківці нагадали, що форма декларації має три типи: звітна, звітна нова та уточнююча. Так як граничний строк подання декларації за 2022 рік закінчився 01 березня 2023 року, тому для виправлення помилок допущених у звітній декларації необхідно створювати документ з типом “уточнюючий”.

Під час спілкування з платниками було розглянуто наступні ситуативні завдання:

1)фізичною особою-підприємцем подано звітну податкову декларацію без Додатку 1;

2)фізичною особою-підприємцем подано звітну податкову декларацію з Додатком 1, однак суми ЄСВ потребують коригування.

Досвід проведення подібних заходів свідчить, що найкраще сприймається та запам'ятовується інформація, яка надається у форматі практичних завдань та побудована на конкретних прикладах. Додатково по закінченню заходу учасникам надано тематичні листівки щодо запровадження використання структурованого формату реквізиту «Призначення платежу». 

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел. 59-30-30, 59-45-05