Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні осіби, які провадять незалежну професійну діяльність, заяву за формою № 5-ОПП до контролюючого органу можуть подати через Електронний кабінет

опубліковано 25 травня 2023 о 13:07

Новосанжарська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області інформує, що особи, які провадять незалежну професійну діяльність, заяву за формою № 5-ОПП можуть подати через розділ «Введення звітності» приватної частини інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет». Робота у приватній частині «Електронного кабінету» здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису (далі – КЕП).

У розділі «Ведення звітності» Електронного кабінету, натиснувши кнопку «Створити», слід обрати із запропонованого переліку ідентифікатор форми F1314103 «Заява (для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність) за формою 5-ОПП».

Щоб приєднати до Заяви за ф. № 5-ОПП копії документів, які підтверджують право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, необхідно використати закладку «Додатки» та обрати «Документ довільної форми», який заповнюється таким чином:

- поля «Назва документу», «Номер документу», «Дата документу» заповнюються згідно з даними документа, що підтверджує право ФО на провадження незалежної професійної діяльності;

- у графі 2 «Найменування файлу документу» табличної частини за допомогою кнопки «Обзор» обирається відповідна сканована копія документа.

Кожен документ має бути збережений в окремому додатку (формат файлу може бути pdf/jpg із обмеженням розміру не більше 5 МБ).

Перевірка сформованого документа з додатками до нього здійснюється шляхом натискання кнопки «Перевірити», а для збереження сканованого документа натиснути кнопку «Зберегти».

Далі сформовану Заяву за ф. №5-ОПП підписуємо за допомогою КЕП та надсилаємо до контролюючого органу.

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області