Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Козельщинській ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 13:15

Днями начальником Козельщинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області Тетяною Вітер проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо визначення мінімального податкового зобов’язання.

Посадовиця розповіла, що п. 177.14 ст. 177 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) встановлено: фізичні особи – підприємці – власники, орендарі, користувачі на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, які здійснюють виробництво власної сільськогосподарської продукції, а також голови сімейних фермерських господарств, у тому числі щодо земельних ділянок, що належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов’язані подавати у складі річної податкової декларації додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Відповідно до п. 64 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік.

Тетяна Вітер проінформувала, що у 2023 році платники податків, як підприємцямі, так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання.

На всі поставлені в ході проведення сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» питання були надані роз’яснення у відповідності із діючим законодавством.

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області