Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок декларування доходів та інші новації податкового законодавства розповіли фахівці Гадяцької ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 13:12

Начальник Гадяцької  ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській  області Микола Рудько систематично проводить робочі зустрічі з платниками податків, на яких інформує про актуальні питання податкового законодавства. 

Зокрема, посадовець поінформував присутніх про декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, а також розповів, які громадяни зобов’язані подати річну податкову декларацію та в який спосіб її можна надіслати. При цьому, звернув увагу, що з 1 січня 2023 року діє нова форма податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 року №143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи». 

Крім цього, Микола Рудько  розповів про переваги електронних сервісів ДПС України та наголосив, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи, переглянути розрахунки з бюджетом та отримати повідомлення-рішення про сплату майнових податків. 

Також звернув увагу на те, що з 1 квітня 2023 року новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, внесення авансових платежів, а також у разі їх повернення. 

Наприкінці зустрічі начальник ДПІ нагадав про норми діючого законодавства щодо застосування РРО чи ПРРО під час здійснення торгівлі чи наданні послуг за готівкові кошти. Наголосив, якщо торгівля здійснюється у сільській місцевості, то суб’єкти господарювання, за умови дотримання певних норм законодавства, можуть провадити торгівлю без РРО, але із обов’язковим застосуванням КОРО та РК. 

Гадяцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області, тел.2-28-77