Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Новосанжарської ДПІ з початку року

опубліковано 17 травня 2023 о 13:18

Однією із основних функцій податкової служби є сервісне обслуговування платників податків та надання адміністративних послуг. 
З початку поточного року Центром обслуговування платників Новосанжарської ДПІ надано 1321 адміністративна послуга, з яких платникам інших регіонів України у кількості 117.
Серед них найбільшим попитом користується послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки. Цією послугою скористались 615 громадян, у тому числі  69 громадян з інших регіонів. Надано 326 послуг із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 18 мешканцям з  інших регіонів України.

З початку поточного року  фахівці Центру обслуговування платників Новосанжарської ДПІ зареєстрували платниками єдиного податку  75 фізичних осіб, видали 105 витягів з реєстру платників  єдиного податку, зареєстрували 10 реєстраторів розрахункових операцій, 32 книги обліку розрахункових операцій та 106 розрахункових книжок. Підтверджено статус податкового резидента України 7 фізичним особам та видано довідку про сплату податкових зобов’язань платником податку - резидетом, який виїзджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань 2 фізичним особам.

Працівниками ДПІ надано 185 консультативних послуг щодо діючої системи оподаткування, кампанії декларування доходів громадян отриманих у 2022 році, застосування права на податкову знижку, роз’яснень та проведення звірки про сплату майнових податків, нарахування та сплати податків, порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, користування електронними сервісами ДПС.

З початку року до Новосанжарської ДПІ платниками подано 4622 податкових звіта, в тому числі в електронному вигляді 4606, що складає 99,65 відсотка від загальної кількості.

В Центрі обслуговування платників також приймалась вхідна кореспонденція, проводилася робота по взяттю на облік платників податків, платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням, надавалися актуальні реквізити для сплату податків та зборів.

Крім того,  платники мають доступ до мережі Інтернет, що дає їм змогу формувати та передавати звітність в електронному вигляді в режимі онлайн за допомогою Електронного кабінету платника: http://cabinet.tax.gov.ua. Фахівці надають інформаційну та практичну допомогу платникам щодо основ користування електронним цифровим підписом, подання звітності засобами електронного зв’язку, використання  електронних сервісів ДПС України.

Новосанжарська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області