Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС для громадян»

опубліковано 17 травня 2023 о 13:15

Днями у Решетилівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Подання декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки. Електронні сервіси ДПС для громадян». На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор ДПІ Оксана Коваленко.

Спілкуючись із запитувачами, посадовець звернула увагу, що з 01 січня 2023 року введено в дію нову форму податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.

Оксана Коваленко також поінформувала, що граничний термін подання податкової декларації для реалізації права на податкову знижку за 2022 рік – 31 грудня 2023 року. При цьому податкову декларацію для отримання податкової знижки можна подати як особисто, так і в електронній формі, скориставшись  електронним сервісом «Електронний кабінет платника».

Також фахівець звернула увагу, що згідно з підпунктом 166.4.3 пункту 166.4 статті 166 Податкового кодексу України, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області