Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів громадян – зручно звітувати через Електронний кабінет

опубліковано 16 березня 2023 о 13:10

Працівники Глобинської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області постійно проводять для платників податків, роз’яснювальну роботу по питанню зручності  користування Електронним кабінетом.  

Платникам роз'яснюються особливості декларування доходів, які громадяни отримали в 2022 році. Подати податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні ті громадяни, які протягом звітного року отримували доходи отримані від продажу рухомого або нерухомого майна, або ж надання його в оренду, дохід у вигляді отриманих спадщини чи подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення,  іноземні доходи, тощо.  

Обов’язкову декларацію про майновий стан громадянам необхідно подати  до 1 травня 2023 року.

Претенденти на податкову знижку повинні подати декларацію до кінця року, тобто до 31 грудня 2023р. У такому випадку, до декларації необхідно додати документи, які підтвердять вартість понесених видатків. 

Для зручності та спрощення процедури декларування доходів, громадяни можуть скористатися Електронним кабінетом платника податків. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу.  

За допомогою Електронного кабінету можна не лише надіслати податкову звітність, а й сплатити податки, переглянути інформацію про розрахунки з бюджетом та інше.  

Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області