Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Час декларувати: Про декларування доходів громадянами говорили під час «гарячої лінії»

опубліковано 16 березня 2023 о 13:00

Днями в Кременчуцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся сеанс телефонного зв`язку «гаряча лінія» на тему: «Декларування доходів громадян - 2023». 

На питання платників податків відповідала начальник Кременчуцької ДПІ Жанна Кузнецова. 

Під час сеансу телефонного зв’язку громадян цікавили питання  щодо доходів, які підлягають декларуванню; стосовно декларування спадщини та подарунків,  стосовно декларування доходів, отриманих від оренди майна іншій фізичній особі;  чи потрібно подавати податкову декларацію громадянам, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світ та отримували допомогу за кордоном?

Також громадян цікавили питання  щодо права на податкову знижку за навчання та чи можливо скористатися правом на податкову знижку за витратами, здійсненими на оплату послуг з лікування 

На всі поставлені під час «гарячої лінії» питання громадяни отримали змістовні відповіді. 

Нагадаємо, що дізнатись більше про декларування, можливо ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/ та https://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan. 

Відповіді на запитання та роз’яснення також можливо отримати звернувшись до ЦОП Кременчуцької ДПІ за адресою: м.Кременчук, вул. Троїцька, 76, секція №4. 

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області