Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч податківців ГУ ДПС у Полтавській області (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 02 травня 2022 о 08:53

На платформі ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області              02 травня 2022 року відбулася робоча зустріч представників ДПІ у                м. Полтаві з представниками відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Полтаві управління податкового адміністрування фізичних осіб.

Заступник начальника ДПІ Світлана Лактіонова зазначила, що              10 травня – граничний термін подання податкової звітності за І квартал 2022 року. У випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок під час війни (наразі до 25 травня) він звільняється від відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Звернула увагу на триваючу кампанію декларування. Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.      

Заступник начальника відділу електронних сервісів та звітності, організації роботи ЦОП Наталія Ліска зауважила, що на сьогодні Електронний кабінет є найпопулярнішим електронним сервісом ДПС, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ.

Олена Головко – начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Полтаві управління податкового адміністрування фізичних осіб повідомила, що введення військового стану не вплинуло на обов'язок подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік та нагадала, що граничний термін подання такої декларації (за 2021 рік) – до 3 травня 2022 року. Водночас, у випадку відсутності можливості подати податкову декларацію, зробити це платник податків може протягом 6 місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Головний державний інспектор відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок у м. Полтаві управління податкового адміністрування фізичних осіб Юхименко Наталія акцентувала увагу, що платники податку мають право подати податкову декларацію про майновий стан і доходи з метою використання права на податкову знижку.

Додатково повідомляємо, що в умовах запровадженого воєнного стану Центр обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві працює в звичному режимі за таким графіком:

понеділок-четвер з 08:00 по 17:15, перерва з 12:00 по 13:00;

п'ятниця з 08:00 по 16:00; перерва з 12:00 по 13:00;

вихідні дні – субота, неділя.

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, 593030, 594505