Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники державної податкової інспекції у м.Полтаві продовжують надавати практичну допомогу при реєстрації РРО або ПРРО з використанням «Електронного кабінету платника».

опубліковано 21 січня 2022 о 15:12

Щоденно в державній податковій інспекції у м.Полтаві надається практична допомога суб’єктам господарської діяльності з питання щодо реєстрації РРО або ПРРО з використанням «Електронного кабінету платника».

Насамперед платникам зауважено, що суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган, шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП, відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями.

     Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.

     Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Для спрощення та полегшення процесу реєстрації, працівниками ДПІ рекомендовано використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», який розміщений за посиланням:

https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Також платникам наголошується, що  у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО, відеоуроки щодо реєстрації ПРРО та відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб.

 

Державна податкова інспекція у м.Полтаві 59-30-30, 59-45-01