Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування -2021!

опубліковано 21 січня 2022 о 15:22

З 1 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

          Декларування доходів пов’язано із виконанням платниками податків вимог Податкового кодексу України, згідно з якими окремі категорії громадян відповідно до законодавства зобов’язані подати або мають право подати річну податкову декларацію для отримання податкової знижки.

         Тому у 2022 році обов’язково потрібно подати декларацію про майновий стан і доходи тим громадянам, які отримували протягом 2021 року доходи не від податкових агентів (надання послуг домашнього персоналу, репетиторства, медичних, будівельних, оранці землі, тощо), іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів, спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не є звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання.

Податкова декларація за 2021 рік подається до 1 травня 2022 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2021 року.

Звертаємо увагу, що декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку. Поряд з тим, не дивлячись на запроваджені протиепідемічні заходи та карантинні обмеження, наявна загроза інфікування гострою респіраторною хворобою. Тому особливо актуальним є безконтактний спосіб взаємодії платників податків та податкової служби.

Для подачі декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді рекомендуємо скористатись сервісом «Електронний кабінет платника».

Увійти до Електронного кабінету платника можна на офіційному веб-порталі ДПС або за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Єдина вимога для електронного спілкування це наявність кваліфікованого електронного підпису, який можна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК), або самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу, наприклад, скориставшись онлайн-сервісом ПРИВАТ 24.

Скористатися послугами відокремленого підрозділу АЦСК ІДД ДПС України, можна в ДПІ у м.Полтаві (м. Полтава, вул. Європейська, 155, каб.1, тел.0532- 59-41-05).

Консультації та практичні рекомендації щодо подачі декларації в електронному вигляді можна отримати в Карлівській державній податковій інспекції, а також за телефоном (05346)2-30-68.

 

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області