Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На початку року проведено нараду начальником Лубенської державної податкової інспекції

опубліковано 20 січня 2022 о 15:33

Днями в Лубенській міській раді було проведено виробничу нараду під головуванням міського голови Олександра Грицаєнка, в якій приймав участь начальник Лубенської ДПІ Олександр Коломієць. На нараді були розглянуті питання щодо застосовуються РРО/ПРРО, а саме, що з 01.01.2022 року набирають чинності положення абзацу четвертого пункту 61 підрозділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, згідно з якими фізичні особи - підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО) для здійсненні розрахункових операцій.

     Олександр Коломієць наголосив, що програмний РРО надається податковою службою всім платникам безкоштовно, програма завантажується на смартфон, планшет чи комп’ютер на сайті ДПС.

     Також Олександр Коломієць вкотре зазначив, що одноразове добровільне декларування доходів триває та надав відповіді на ряд запитань.

 

Лубенська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області