Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗАСТОСУВАННЯ РЕЄСТРАТОРІВ РОЗРАХУНКОВИХ ОПЕРАЦІЙ З 1 СІЧНЯ 2022 РОКУ

опубліковано 20 січня 2022 о 15:21

З 1 січня 2022 року застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої – четвертої груп є обов’язковим!

 Відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО, ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

         Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій  у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» можуть використовувати як програмний (ПРРО) так і класичний РРО. 

         З питань застосування ПРРО, використання яких значно спрощує процес реєстрації розрахункових операцій, рекомендуємо використовувати матеріали банеру «Програмні РРО», що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Матеріали банеру містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на поширені питання, що надходять до ДПС від користувачів ПРРО, презентаційні матеріали. Також у банері наявні покрокові інструкції зі встановлення та налаштування ПРРО

         Додатково повідомляємо, що в Карлівській ДПІ щочетверга з 14:00 до 15:00 години буде проводитися семінар з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.        

 

Карлівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області