Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 14 січня 2022 о 09:31

14 січня 2022 року на платформі ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області відбулося засідання круглого столу з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування.

         Участь у круглому столі прийняли працівники: державної податкової інспекції у м. Полтаві, відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок у м.Полтаві та Полтавського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок.

 У ході спілкування обговорено питання подальшого інформування громадськості та  проведення роз’яснювальної роботи з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, розміщення друкованої продукції у місцях, які відвідують потенційні декларанти,  а саме: великі торгівельні центри, банки, ювелірні салони, агентства нерухомості, автосалони,  тощо. Акцентовано увагу на проведенні спільних заходів з розміщення друкованої продукції по місту та збільшення інформаційних матеріалів щодо інформування громадськості з даного питання у соціальних мережах.

        Для ознайомлення з інформацією щодо добровільного декларування у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві громадянам створено сприятливі умови. З цією метою в залах розміщено актуальну інформацію у вигляді друкованих повідомлень та зразки заповнення декларацій в залежності від обраної ставки  збору. Інформаційні буклети щодо одноразового декларування активів може отримати кожен бажаючий.

ДПІ у м. Полтаві нагадує, що декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Подача добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Добровільне декларування має ряд переваг, а саме: легалізація активів на компромісних умовах, відчуття виконаного громадянського обов’язку, можливість формувати позитивну податкову історію у подальшому.

         Громадяни мають можливість дізнатися більше про одноразове декларування, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Додатково повідомляємо, що ДПІ у м. Полтаві створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування за телефоном 0532-594505 (щопонеділка з 10:00 до 12:00).        

ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області, тел.593030,594505