Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про стан розгляду звернень громадян Головним управлінням ДПС у Полтавській області за І квартал 2023 рік

опубліковано 17 травня 2023 о 13:34

У першому кварталі 2023 року до Головного управління ДПС у Полтавській області (далі – ГУ ДПС) надійшло 76 письмових звернення від громадян та 28 звернень, що надійшли засобами електронного зв’язку, через мережу Інтернет, з них: 104 заяви. Найчастіше громадяни зверталися до ГУ ДПС з питань, які стосувалися: місцевих податків (28 відс.), інформування про ухилення від сплати податків (20 відс.), реєстрація і облік платників податків    (14 відс.), контрольно-перевірочної роботи (11 відс.), податок на доходи фізичних осіб (12 відс.), єдиному соціальному внеску (5 відс.), акцизний податок, консультації з податкового законодавства, реструктуризації податкового боргу та інших питань (10 відс.).

За суб’єктами звернень, що надходили впродовж І кварталу 2023 року – 100 індивідуальні звернення, 2 - колективних (кількість підписантів - 34 громадян), 3 листів визнано анонімними (розгляду не підлягають).  

Із загальної кількості осіб, що зверталися, 2 особи інваліди війни, 1 учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи АЕС, 1 з інвалідністю ІІ групи, по іншим громадянам категорію авторів не визначено. За соціальним станом надходили звернення від 9 пенсіонерів. По інших підписантах соціальний стан не визначено. 

Всі звернення розглянуті та надані своєчасні відповіді в терміни, передбачені законодавством. 

За результатами розгляду 46 звернень вирішено позитивно, на 48 надано роз’яснення, 5 повернуто авторам відповідно до ст. 5 Закону України „Про звернення громадян”,  2 - були переслані за належністю (ст.7 Закону України „Про звернення громадян”), 3 звернення не підлягали розгляду (анонімні). 

Стан розгляду звернень громадян знаходиться на постійному контролі у керівництва ГУ ДПС.