Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінили адресу реєстрації місця проживання або прізвище, ім’я, по-батькові – зверніться до податкової інспекції. (Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області)

опубліковано 02 грудня 2021 о 15:33

Кременчуцька ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області звертає увагу громадян, які змінили облікові дані, (наприклад: зміна місця проживання, зміна прізвища, імені, по батькові, тощо) зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

Повідомлення фізичними особами контролюючих органів про зміну даних відбувається шляхом подання Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Заява ф. № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Заява ф. № 5 ДРП).

Заява за ф. №5ДР або Заява за ф. №5ДРП подається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР/5ДРП  використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.
         Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє:
         довідку про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру  та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру;
         довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи;

довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів).
Фізичні особи – платники податків можуть подати заяви за ф. № 1ДР, ф. № 5ДР та скановані копії документів засобами інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (далі – ІТС «Електронний кабінет»), вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.      

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Кременчуцька ДПІ 

ГУ ДПС у Полтавській області