Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів (ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області)

опубліковано 03 грудня 2021 о 09:27

  03 грудня 2021 року на платформі ДПІ у м. Полтаві ГУ ДПС у Полтавській області відбулося засідання круглого столу на тему: «Теоретичні та практичні аспекти застосування норм Закону України від 15 червня 2021 року №1539-IX “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

         Участь у круглому столі прийняли працівники Головного управління ДПС у Полтавській області: державної податкової інспекції у м. Полтаві та відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення  камеральних перевірок у м.Полтаві.

 У ході спілкування оговорено питання подальшого інформування громадськості та  проведення роз’яснювальної роботи з платниками податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів, розміщення друкованої продукції у місцях, які відвідують потенційні декларанти,  а саме: великі торгівельні центри, банки, ювелірні салони, агентства нерухомості, автосалони,  тощо. Акцентовано увагу на проведенні спільних заходів з розміщення друкованої продукції по місту та збільшення інформаційних матеріалів щодо інформування громадськості з даного питання у соціальних мережах.

        Для ознайомлення з інформацією щодо добровільного декларування у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Полтаві громадянам створено сприятливі умови. З цією метою в залах розміщено актуальну інформацію у вигляді друкованих повідомлень та зразки заповнення декларацій в залежності від обраної ставки  збору. Інформаційні буклети щодо одноразового декларування активів може отримати кожен бажаючий. Кожним спеціалістом підрозділу компетентно надаються консультації з питань інформування громадян про механізм одноразового декларування активів.

ДПІ у м. Полтаві нагадує, що декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Подача добровільної декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Добровільне декларування має ряд переваг, а саме: легалізація активів на компромісних умовах, відчуття виконаного громадянського обов’язку, можливість формувати позитивну податкову історію у подальшому.

         Громадяни мають можливість дізнатися більше про одноразове декларування, ознайомившись з матеріалами на офіційному сайті ДПС України за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya.

Акцентуємо увагу, що ДПІ у м. Полтаві створено напрямок «Гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування за телефоном 0532-594505 (щовівторка з 14:00 до 15:00).        

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»   https://t.me/infoTAXbot

Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:

Державна податкова служба  України https://www.facebook.com/TaxUkraine

та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

Державна податкова служба України You Tube youtube.com/TaxUkraine

 

ДПІ у м. Полтаві

ГУ ДПС у Полтавській області, тел.593030,594505