Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг щодо застосування спрощеної системи оподаткування

опубліковано 20 червня 2024 о 08:34

Нещодавно у Лохвицькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся тренінг для платників податків з актуальних питань застосування спрощеної системи оподаткування, а саме щодо порядку переходу підприємця з загальної системи оподаткування на спрощену.

Під час заходу старший державний інспектор ДПІ Ірина Жабська роз’яснила платникам, що суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше, ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Фахівець також поінформувала платників про вимоги, які встановлені згідно п. 291.4 ст. 291 ПКУ для переходу на спрощену систему оподаткування.

У ході навчання податківець надала консультаційну допомогу платникам з питань заповнення заяви, зазначивши, що до поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Разом з тим Ірина Жабська нагадала про порядок застосування РРО/ПРРО, а також акцентувала увагу присутніх на максимальне використання електронних сервісів ДПС, зокрема розповіла, що за допомогою «Електронного кабінету», платники мають змогу економити час,  зручно подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації тощо.   

Лохвицька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області