Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практичне заняття для платників із питань подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 20 червня 2024 о 08:32

Одним із найбільш актуальних напрямів роз’яснювальної роботи серед платників податків залишається питання подання податкової декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки.  

Днями начальницею Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Тетяною Вітер проведено практичне заняття на тему: «Подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді з метою отримання податкової знижки».  

Розвиток онлайн-сервісів для надання платникам якісних та зручних послуг залишається одним із пріоритетних напрямків роботи ДПС. Такі сервіси як: «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua ) та мобільний застосунок «Моя податкова» надають можливість громадянам віддалено надіслати декларацію з копіями первинних документів. 

Слід зазначити, що відвідувачі Центру обслуговування платників Козельщинської ДПІ мають змогу як самостійно працювати на комп’ютері з доступом до мережі Інтернет, так і отримувати практичну допомогу з питань подання звітності, в тому числі і декларації про майновий стан і доходи з метою реалізації права на отримання податкової знижки. 

Під час спілкування з громадянами особливу увагу було приділено завантаженню скан-копій первинних документів до декларації про майновий стан і доходи. 

Крім того, посадовицею було наголошено, що право на податкову знижку не накопичується та не переноситься на наступний рік, тому декларацію про майновий стан і доходи для реалізації права на податкову знижку за 2023 рік необхідно подати до 31 грудня 2024 року. 

За консультаціями з питання подання податкової звітності можна звернутись за телефонами (05342) 3-15-61 або безпосередньо до Центру обслуговування платників: смт. Козельщина, вул. Монастирська,11а, понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.; п'ятниця з 08 год. 00 хв. до 15 год. 45 хв.; обідня перерва з 12.00 до 12.45, вихідні дні - субота та неділя.

 

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області