Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Семенівській ДПІ

опубліковано 13 червня 2024 о 14:13

На  «гарячу  лінію» Семенівської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області звернулись  із запитанням:

До якого бюджету я маю сплатити суму податкового зобов’язання з ПДФО, задекларовану в податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація), якщо після її подання змінила місце проживання на іншу територіальну громаду?

Відповідь надала   начальниця Семенівської ДПІ Любов Волошин:  

Фізична особа, яка після подачі Декларації до контролюючого органу за своєю податковою адресою, змінила місце проживання та подала до контролюючого органу Заяву за ф. № 5ДР, повинна сплатити задекларовану суму податкового зобов’язання до бюджету за новою податковою адресою.

Фізична особа-підприємець цікавився чи можуть СГ сплачувати податки і збори через Портал Дія.

Любов Волошин роз’яснила, що  у мобільному застосунку та на порталі Дія можна отримати послуги Електронного кабінету, зокрема, щодо сплати податків.

Щодо використання платниками меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету, в тому числі на порталі «Дія», для сплати податків і зборів, то інформаційно-комунікаційними системами ДПС (далі – ІКС ДПС) забезпечується автоматичне заповнення реквізитів платіжних інструкцій в частині інформації щодо платника/отримувача (у т. ч. щодо реквізитів бюджетних рахунків). Подальше виконання платіжних інструкцій забезпечується надавачами платіжних послуг з використанням власних платіжних систем (без участі ІКС ДПС).

Відповідно до п. 3 Положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04 грудня 2019 року № 1137, власником (держателем) Порталу Дія та виключних майнових прав інтелектуальної власності на його програмне забезпечення є держава в особі Міністерства цифрової трансформації України (далі – Мінцифри). Тому, питання функціональних можливостей Порталу Дія, в тому числі сплата податків та зборів через Портал Дія, відноситься до компетенції Мінцифри.

 

Семенівська ДПІ  ГУ ДПС у Полтавській області