Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для платників податків на тему "Використання Електронного кабінету, як найзручнішого способу спілкування з податковою службою"

опубліковано 31 травня 2024 о 13:55

Днями у Решетилівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбувся черговий практикум з  відвідувачами Центру обслуговування платників, під час якого старший державний інспектор Оксана Коваленко розповіла про використання Електронного кабінету, як одного із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС.

Податківець проінформувала, що використання даного сервісу дає можливість проведення звірки розрахунків з державним та місцевим бюджетами, сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви тощо. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності тощо.

Посадовець наголосила, що у приватній частині Електронного кабінету інформація щодо облікових даних, поданої звітності, стану розрахунків з бюджетом, листів, запитів, реєстрації податкових накладних та інших сервісів оновлюється в режимі реального часу.

Оксана Коваленко  звернула увагу на те, що  перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу на її подання, постійна актуалізація (оновлення) програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Наприкінці заходу бажаючі учасники отримали практичну допомогу з питань використання електронних сервісів ДПС. Принагідно посадовець розповіла про безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова», який по суті є аналогом Електронного кабінету платника податків, але в Smart-варіанті.

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області