Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кобеляцькій ДПІ відбувся тренінг щодо використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 22 травня 2024 о 14:16

У Кобеляцькій ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  начальниця ДПІ  Людмила Гусакова провела для платників податків тренінг щодо використання електронних сервісів ДПС.

У ході навчання посадовець розповіла які саме сервісні послуги можна отримати через Електронний кабінет платника. При цьому звернула увагу, що завдяки електронним сервісам ДПС можна не лише подати податкові декларації (розрахунки), але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитись з корисною інформацією від податкової служби тощо.

Платники дізналися, що Електронний кабінет працює цілодобово в реальному часі та не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Електронний кабінет є найбільш популярним сервісом ДПС, адже скорочує час платників податків на оформлення та подання податкової звітності.

Учасників заходу зацікавив функціонал мобільного застосунку «Моя податкова», тож посадовець пояснила як можна завантажити цей зручний сервіс на телефони на платформі Android та IOS.  Людмила Гусакова поінформувала, що такий застосунок надає багато можливостей, наприклад: отримання інформації про адресу реєстрації, об’єкти оподаткування, борг та отримані ППР; направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів та отримання відомостей про суми виплачених доходів; подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка); перегляд інформації про стан розрахунків із бюджетом, подання Заяви до Реєстру волонтерів; отримання повідомлень від контролюючого органу.

Наприкінці заходу податківець закликала платників користуватись електронними сервісами ДПС та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податківцями.

Кобеляцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.