Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг щодо використання громадянами права на податкову знижку

опубліковано 20 травня 2024 о 14:11

У Центрі обслуговування платників Козельщинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області проведено черговий тренінг з платниками податків щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи та подання її до контролюючого органу для використання права на податкову знижку.

Податкова знижка - це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Під час заходу платникам роз’яснено перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2023 рік, та перелік документів, які потрібно надати до податкового органу.

Звернули увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Крім того, присутніх ознайомлено з новим мобільним застосунком «Моя Податкова» від ДПС. Під час зустрічі платників проінформовано, що за допомогою цього застосунку користувачі мають змогу бачити інформацію про об’єкти оподаткування, направляти запити та отримувати відомості про суми виплачених доходів, подати декларацію про майновий стан і доходи, сплачувати податки з використанням платіжних систем та інше.

Зосереджено увагу присутніх на можливості листування з податковою за допомогою Електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua

Козельщинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області