Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Глобинській ДПІ

опубліковано 17 травня 2024 о 13:10

Днями, за участі начальниці Глобинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області Віти Шаповал, відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань декларування доходів громадян, у тому числі реалізації права на податкову знижку.

Посадовець відповідала на запитання щодо права громадян на податкову знижку, які оплачували своє навчання, або навчання своїх дітей у вітчизняних навчальних закладах, сплачували відсотки за користування іпотечним кредитом чи здійснювали інші витрати, передбачені Податковим кодексом. Отримання податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати ПДФО.  

Крім цього, Віта Шаповал зауважила, що податкова знижка надається у поточному році за наслідками попереднього календарного року. Для цього потрібно включно до 31 грудня наступного за звітним роком подати податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Також посадовець звернула увагу, що подати декларацію про майновий стан і доходи для реалізації права на податкову знижку можна як особисто, звернувшись до Центру обслуговування платників, або в електронному вигляді через приватну частину Електронного кабінету, чи надіслати через відділення Укрпошти з дотриманням усіх вимог. 

 

  Глобинська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області