Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Решетилівській ДПІ проведено черговий тренінг щодо отримання адміністративних послуг платниками податків

опубліковано 13 травня 2024 о 13:11

Нещодавно в Решетилівській ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області головний державний інспектор Юлія Горпинченко провела з відвідувачами Центру обслуговування – платниками податків тренінг щодо надання адміністративних послуг громадянам.

Серед іншого, розповіла про порядок отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків та наслідки відмови від нього.

У ході навчання посадовець зазначила, що реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП) – це цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в податкових органах. РНОКПП (ІПН) не змінюється (крім випадків пов'язаних з релігійними переконаннями).

Також наголосила, що взяттю на облік або реєстрації у контролюючих органах підлягають всі платники податків. Всі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків у порядку, визначеному податковим законодавством.

Юлія Горпинченко розповіла про наслідки відмови від РНОКПП. При цьому відмітила, що громадянин може відмовитися від РНОКПП (ІПН) через релігійні переконання.

Замість РНОКПП (ІПН), для ідентифікації, буде використовуватися окремий реєстр, куди будуть внесені серія та номер паспорта. Однак, таке рішення створить зайві клопоти, пов'язані з оформленням додаткових довідок, і проблеми, пов'язані з роботою деяких органів.

Якщо після відмови у громадянина релігійні переконання зміняться, то він завжди зможете отримати РНОКПП.

Насамкінець, податківець нагадала про можливість громадян використання електронних сервісів ДПС, зокрема, безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова».

Решетилівська ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області